Ратни репортери објавили су последњих дана неколико видео снимака из Сирије на којима системи бацача пламена,  «Солнцепеки» и «Буратино» отварају ватру уз помоћ термобаричних ракета ТОС 1 и ТОС 2 по позицијама терориста ИСИЛ-а у Сирији.

 

У последња 2 дана објављено је неколико снимака овог, за терористе ужасног, оружја. У једном снимку новинари РТ су снимили наступ Сиријске Арапске армије и њен удар по терористичким групама у околини окупираног и стратешки важног насеља Кинсиба.


Камера је прво снимила бели крст на ТОС 1 «Солнцепеки» који је истакао како не би дошло до случајног напада Сиријске и Руске авијације. После је камера снимила и ватрени напад по позицијама терориста


У другом кратком видеу објављеном на јутјубу може се видети ноћни напад ТОС 1 «Буратино» како испаљује 28 термобричних ракета по позицијама терориста. Иако се сама «ватрена киша» не види можемо бити уверени да после напада ових пројектила мало шта може остати цело.

 

Раније је саопштено да је Русија 5 система ТОС 1 «Солнцепеки» доставила ирачкој војсци на основу споразума о савременом наоружању из 2015 године.

 

Терористи ове руске системе сматрају «пакленим оружјем» а на западу их сматрају идеалним оружјем за ратовање у шумском подручју.

Тагови: ;