Председник Српског сабора Заветника Стефан Стаменковски је за нашу новинску агенцију дао изјаву поводом припрема овог покрета за предстојеће изборе, о могућим коалицијама са другим странкама, о програмским и идеолошким уверењима Заветника.

 

1457581_656683531048850_1412959550_n

О могућим коалицијама и активностима Заветника:

Заветници су потпуно спремни да на предстојеће изборе на свим нивоима изађу самостално, али смо отворени и за разговоре о коалицији са странкама, покретима и појединцима који деле иста или слична програмска и идеолошка уверења. Наши одбори, кандидати за посланике и одборнике, свакодневно обилазе Србију, организујемо трибине и представљамо програм и политичку платформу са којом излазимо пред грађане. Јасно дефинисан програм по свим кључним питањима од интереса за државу и народ, као и све већа подршка коју добијамо из дана у дан, најбољи су показатељ да је глас за Заветнике сигуран глас за слободну и суверену Србију.

 

 

О програму овог покрета:

 

Заветници су у оквиру свог програма понудили одговоре и решења по свим питањима. Сматрамо да је кључ опоравка Србије у промени политичког курса којим се води држава већ пуних 15 година. Ту пре свега мислимо на евроатлантске интеграције због којих из дана у дан губимо део по део државне територије, а које наше грађане претварају у економнске робове 21. века. Србији су потребне спољна и унутрашња политика које ће се заснивати на уважавању наших виталних државних и националних интереса, на суштинским, а не само кадровским реформама, пре свега на подручју правосуђа, привреде и пољопривреде, образовног система. На спољнополитичком плану се залажемо за јачање и интезивирање односа са државама које поштују суверенитет и територијални интегритет Србије, које у међународним оквирима поштују и заступају интересе Србије — ту пре свих мислимо на Руску Федерацију, али и на економско ослањање на далеко повољније тржиште земаља БРИКС-а.

Тагови: ;