„Становници Крима су већ навикли на изјаве тог типа и не чуди их када европски политичари за црно кажу да је бело. Већ нам је смешно да слушамо такве лажи”, каже вођа Крима.

 

аксјонов

 

Крим се неће вратити у састав Украјине и одлука европских посланика неће ништа променити, изјавио је председник Републике Крим Сергеј Аксјонов, коментаришући резолуцију Европског парламента о Криму.

 

„Неће бити никаквог повратка Крима у састав Украјине, ми смо се већ вратили у нашу историјску отаџбину. И то је дефинитиван избор који не треба да се преиспитује, и никаква одлука никаквих европских парламената то неће променити”, изјавио је Аксјонов, а преноси „Взгляд”.

 

Председник Крима сматра да, усвајајући овакве документе, „Европа извршава политичку наредбу која долази с друге стране океана”.

 

„Не треба обраћати пажњу на те неадекватне резолуције, становници Крима су већ навикли на изјаве тог типа и не чуди их када европски политичари за црно кажу да је бело. Већ нам је смешно да слушамо такве лажи”, додао је Аксјонов.

 

Раније у четвртак, 4. фебруара, Европски парламент је гласао за резолуцију у којој је могућност укидања антируских санкција условљена повратком Крима у састав Украјине.

 

Директор секретаријата за европску сарадњу Министарства спољних послова Русије Андреј Келин је изјавио да не гаји оптимизам када се ради о могућности да антируске санкције буду укинуте до лета.