Демократе могу присуствовати само разговорима о формирању нове 41. Владе, а то значи да Влада „Ђукановић-Пајовић“ мора пасти, поновио је лидер странке, Алекса Бечић. Он је, на састанку који је организовао председник Демоса Миодраг Лекић, казао да ће се, «након што се реши питање будућности Владе, било на начин да наше колеге из опозиције постигну договор о моделу реконструкције 40. Владе, или на неки други начин», стећи услови да Демократе наставе учешће у Парламентарном дијалогу.

 

демократе

 

«Без обзира што је председник Демократа саопштио разлоге због којих је напустио састанак лидера политичких партија у петак и због којих неће учествовати у том дијелу Парламентарног дијалога, данас је, заједно са генералним секретаром Борисом Богдановићем, присуствовао састанку који је организовао председник Демоса, ценећи потребу међусобног уважавања и потребне опозиционе координације без обзира на евидентне разлике које постоје по одређеним питањима», појаснили су из Демократске Црне Горе.

 

Бечић је, како се наводи у саопштењу, поновио познате приниципе и ставове Демократа, да неће учестовати у разговорима о реконструкцији 40. Владе.

 

«Која је опстала увођењем политичке корупције у државни Парламент, рушењем основних принципа демократије и обесмишљавањем изборне воље грађана. За нас као младу партију пред којом је деценијско трајање неприхватљиво је на одређени начин легализовање политичке корупоције и прихватање принципа „купи, па владај“, истакао је Бечић.

 

Он је нагласио да Демократе држе реч, поштују принципе и одлуке највиших партијских органа, подсећајући да су одмах након оснивања партије, на Главном одбору донели одлуку да са ДПС-ом неће ни пре, ни након избора.

 

«Јасно смо Планом Демократа још у новембру истакли да је наш предлог формирање нестраначке Владе, која би припремила фер и слободне изборе, али и истакли да нећемо бити сметања формирању политичке прелазне Владе, иако у њој нећемо учествовати већ ћемо места која нам евентуано припадају уступити колегама из опозиције», подсјетио је Бечић.

 

РТЦГ