Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-2 часа испред средњеевропског )

 

днр лнр

 

21:50

 

Вечерас се поново под ватром нашло село Коминтерново које се налази на југу ДНР у околини Мариупоља. Детаљи напада још нису познати.

 

 

21:00

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих 24 сата 37 пута напали територију ДНР. Они су опет користили тешко наоружање, забрањено споразумом из Минска.

 

Данас после подне украјинска војска је више пута отварала провокациону ватру на територију ДНР. Нападали су околину Доњецка и Горловке. У околини Доњецка нападали су Абакумово, Путиловку, Спартак, Волво центар и подручје доњецког аеродрома. У околини Горловке нападали су Зајево и Широку Балку.

 

Вечерас је у околини Джержинска дошло до пуцњаве између нацистичког Десног сектора и регуларних јединица украјинске војске. Није познато да ли је у питању непријатељска ватра или само забава али је чињеница да пуцају једни на друге.

 

 

15:02

 

 

У подручју Григоријевке (ДНР) чују се експлозије сво јутро. У околини Доњецка чују се експлозије у подручју Путиловке. У околини Горловке напада се место Широка Балка које се налази југозападно од града.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у окупираном насељу Станица Луганска које се налази на самој линији разграничења примећено је повећање броја припадника украјинске војске

11:50

 

Саопштење од припадника милиције:

Украјинске снаге су током јучерашњег дана поново користиле забрањено оружје на фронту. У подручју доњецког аеродрома користили су и тенкове.

 

Сопштење од милиције Горловке:

Јуче око 17;30 поново је започео стрељачки напад на Зајцево. Напад је трајао с прекидима током читавог дана. Осим Зајцева нападали су и подручје Голма где према расположивим информацијама има и разарања.

 

Током ноћи кијевске снаге су опет напале западна подручја Доњецка а посебно подручје Абакумова.

 

Око 23:48 ситуација у околину Горловке се смирила а сукоби у околини Доњецка су настављени. Подручје доњецког аеродрома гађано је из тешког наоружања.

 

Железничка пруга између Доњецка и Јасиноватска оштећена је од стране гранатирања украјинске војске између 31 јануара и 2 фебруара. Близу железничке станице у Јасиноватској недостаје део пруге.