Загребчаки кварт Шалата затрпан је лецима против Срба у Хрватској, у којима непознати аутор из своје перспективе описује понашање и стање у Новинарском дому, где је Српско народно веће ове године обележило Божић по Јулијанском календару.

 

slika unutra

 

У тексту на две стране, који носи назив «Људи добре и људи зле воље», аутор челне људе Новинарског дома оптужује за пристраност.

 

«У Новинарском дому увек само једна странка има изборни штаб и увек само једна странка слави победе или, уз помоћ сумњиве математике, доводи у питање победе другачије опције и слави ‘своје’ победе. У новинарском дому се изговарају ратничке синтагме типа ‘Или ми или они’, дакле претње упућене и политичким противницима и свима онима који су се усудили тим противницима дати свој глас», истиче непознати аутор, преноси портал Индекс.

 

Непознати аутор сетио се и православног Божића од пре месец дана и пријема који је организовало Српско национално веће.

 

«Божић, међутим, није празник за господина Пуповца из СНВ-а, који у име ко зна којих политичких пробисвета, злоупотребљава обележавање верског празника и уместо поруке мира, поверења и радости верничком народу шаље хушкачке поруке», стоји у тексту, чији је факсимил објављен на порталу Индекс.

 

Објашњавајући перформанс разбијања ћириличних плоча пред бројним гостима том приликом у Новинарском дому, аутор истиче да је «жалосна, зла, примитивна и бедна провокација разбијања споменутих плоча била намењена понижавању Хрвата, посебно оних хрватских политичара који су у доброј вери и отворена срца дошли».

 

Аутор летака, такође, наводи да му се наметнула мисао да је зграда Новинарског дома променила власника, као и да је можда од СНВ наплаћено коришћење простора у Новинарском дому.

 

«Сигурно је јако тешко живети у држави коју не волиш, у граду који не волиш и са народом који не разумеш и не волиш», закључује се у тексту који је подељен по поштанским сандучићима загребачког кварта.

 

 

РТС

Тагови: