Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:46

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 70 пута напала територију ДНР. Нападали су подручја западно од Доњецка Жабичево, Волво центар, Трудовские, Старомихајловку и подручје Доњецког аеродрома. У околини Горловке и даље се напада село Зајцево. На јужном правцу напада се село Коминтерново. Информације о евентуалним жртвама још увек се утврђују.

 

Министарство такође наводи да украјинске снаге у појединим подручјима имитирају нападе са стране ДНР како би пред мисијом ОЕБС оптужили ДНР за кршење режима примирја.

 

 

15:45

 

Око 15:00 чуле су се експлозије у Зајцеву.

Око 14:20 поново је гранатирано Коминтерново.

Током поподнева отварана је ватра и на подручје Волво центра.

 

Један становник Мариупоља саопштава да се у граду чују експлозије из правца Широкина.

 

14:30

 

У околини Доњецка чују се експлозије. Око 12:30 је отворена ватра на место Жабичево које се налази западно од Доњецка. Ватра је отворена из окупираног насеља Пески.

 

Према обавештајним изворима Народне милиције ЛНР у месту Золотое евидентиран је долазак аутомобила са 40 припадника украјинске војске.

 

12:45

 

Јутрос у 05:56 у Доњецку су се чуле експлозије из правца аеродрома.

Око 06:05 поново је нападнуто село Зајцево у околини Горловке. Напад је извршен из правца Мајорска и приликом напада украјинска страна је користила тенкове.

 

Ноћас током ноћи укронацисти су поново нападали село Коминтерново које се налази на југу ДНР. Напад је извршен из окупираног села Широкина.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР за протеклих 24 сата нису евидентиране провокације с украјинске стране.

 

Украјинска војска је током ноћи нападала и Старомихајловку, Трудовские и Александровку, западна предграђа Доњецка. Приликом напада на Трудовские у једној од улица оштећени су цевовод и далековод.

 

Такође украјинска војска је у неколико наврата имитирала нападе са стране ДНР како би пред мисијом ОЕБС оптужили ДНР за кршење примирја.