Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:25

 

Током поподнева и вечери највише су нападана подручја западно од Доњецка. Скоро читав дан трајао је напад на насеље Трудовское. Експлозије су се чуле повремено и у околини Маринке. Повремено се напада и насеље Александровка.

 

Украјинска страна је једнострано затворила контролно пропусни пункт Станица Луганска и не пропуштају цивиле да прођу из Станице Луганске и Луганска. Такође затворили су и пунктове Мајорск и Зајцево на линији разграничења са ДНР.

 

 

 

 

13:20

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска је јуче отворила ватру у правцу Славјаносербска. Жртава том приликом није било.

 

Народна милиција ЛНР располаже информацијама да украјинска војска крије тачан број жртава својих војника у сукобима у зони такозване » антитерористичке операције». Разлог за то је да не би породицама плаћала одштету.

11:40

 

Синоћ и јутрос украјинска страна наставила је да крши споразум из Минска и да користи оружје које је овим споразумом забрањено.

 

Око 02:00 наставили су напад на Зајцево које се налази северозападно од Горловке. Нападали су повремено и насеље Жабуњки.

 

У околини Доњецка и овог пута су нападали подручје доњецког аеродрома, Волво Центар , Путиловку, Спартак, Старомихајловку. Приликом напада на Старомихајловку оштећена је једна кућа, а приликом напада на Александровку оштећено је 6 кућа.

 

Укронацисти су синоћ поново отворили ватру на село Коминтерново које се налази на југу ДНР у околини Мариупоља. Информације о жртвама и разарањима још се утврђују.

 

ЛНР: Саопштење од милиције

 

Украјинска страна је из правца Станице Луганске отворила ватру на територију ЛНР са забрањеном тешком артиљеријом. Ова провокација имала је за циљ да испровоцира јединице ЛНР да одговоре истим оружјем. Међутим јединице Новорусије одговориле су дозвољеним стрељачким наоружањем што је довело до прекида напада од стране украјинских милитаната.