На зградама у центру Москве је у петак увече приказан видео на коме се види како амерички председник Барак Обама једе заставе разних земаља

 

Први видео је приказан на згради у улици где се налази први отворени ресторан Мекдоналдса у престоници.

После тога, видео је приказан на стамбеној згради поред британске амбасаде, а затим је све то постављено и на Јутубу — анимација америчког председника који наизменично једе заставе Ирака, Авганистана, Сирије, Украјине и Либије.

 

У видеу се може видети и број погинулих у ратовима и револуцијама у овим земљама. На крају видеа фраза — «Обама добро дошао у Хашки трибунал 2016. године».

 

Прошле недеље је Обами остављена порука у центру Москве. 27. јануара на згради испред америчке амбасаде развијен је постер америчког председника Барака Обаме са написом на енглеском језику, «Обама — убица број 1».Портпарол Стејт департмента Марк Тонер рекао је да се Вашингтон не слаже са аутором постера, али је такође рекао да слобода говора мора бити свуда.

 

 

Новине ВЗГЛЯД подсећају да је шеф америчке државе Барак Обама прекршио реч дату пре неколико месеци, и да завршава свој мандат инвазијом на Сирију и Ирак. «Ни једна чизма америчког војника неће крочити на сиријску земљу», рекао је он раније.

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;