Председник Комитета Државне думе за међународна питања Алексеј Пушков је на свом Твитер профилу написао да турски председник Тајип Ердоган иде путем заоштравања када дозвољава свом прес-секретару да суди о Русији.

 

org_fmsa572

 

„Анкара покушава да провоцира када прес-секретару намењује да изговори тешке оптужбе. Ердоган иде путем заоштравања ситуације. Не може Ердоганов прес-секретар да суди о Русији. Степен њене озбиљности може се видети по потезима у Сирији, припајању Крима  и водећој улози коју игра у УН”, написао је Пушков на свом Твитер профилу.

 

Раније је прес-секретар турског председника Ибрахим Калин изјавио да председник Турске Тајип Ердоган покушава да успостави телефонску везу са председником Русије Владимиром Путином, али да Москва „не реагује”.

 

Раније, 29. јануара турска страна је саопштила о наводном кршењу турског ваздушног простора од стране руског авиона о чему је турско министарство иностраних послова прво саопштило.

 

Портпарол Министарства одбране РФ Игор Конашенков демантовао је такве тврдње. Осим тога, Турска није доставила ниједан доказ за то.

 

 

Тагови: ;