Социјалистичка народна партија (СНП) није у причу о фер изборима увукла НАТО, јер жели да опструише договор, поручио је лидер те партије, Срђан Милић, наводећи да преговора о њиховом захтеву нема.

srdjan-milic-603

Он је, гостујући у емисији Жива истина, поручио да нема времена за губљење када је посреди договор политичких лидера о организовању фер избора.

 

„Дошло је време да сви одговоре искрено на питање да ли постоји жеља да питање неповерења у изборни процес буде решено“, навео је Милић, преноси Антена М.

 

Он је демантовао наводе да је СНП у причу о фер изборима увукао НАТО јер жели да опструише договор.

 

„Наша понуда је каже узми или остави, преговора о захтеву СНП-а нема“, казао је Милић.

 

Према његовим речима, може да разуме да су сви они дефинисали понуде као полазне основе, додајући да, што се њега тиче, оно што су доставили несу полазне него темељне основе.

 

„Не сматрам да смо на пијаци да се договарамо хоћемо ли узети килограм овога и сто грама нечег другог“, навео је Милић.

 

Упитан да ли ће СНП гласати да без министарске столице остане Рашко Коњевић и председник Скупштине, Ранко Кривокапић, он је објаснио да су они тражили смену Коњевића и директора Управе полиције још након нереда на протестима.

 

Што се тиче СНП-а, како је прецизирао Милић, заседаће партијски органи који ће донети одлуку о томе како ће се гласати.

 

„Што се мене тиче јасно сам за смену Коњевића, а што се тиче Кривокапића, волео бих прво да чујем оне који су га изгласали, али ја лично не правим разлику између Кривокапића и Ђукановића и страшно бих волео да их обојицу видим у опозицији“, казао је Милић.

 

Он је оценио да је Социјалдемократска партија (СДП) одласком у опозицију показао да жели да практично буде сведок сарадник.

 

Милић сматра да треба као озбиљни људи да крену и за ових шест месеци искористе и решавају проблеме који су, како је навео, Црну Гору довели у дубоку социјалну и економско-институционалну кризу.

 

Упитан шта колеге из ГП Уједињена реформаска акција (УРА), Демоса и СДП мисле о захтеву СНП-а, Милић је казао да речи против тога несу рекли на састанку лидера парламентарних партија.

 

„Ни Демос, ни УРА, ни СДП, ни Позитивна, ни Демократска партија социјалиста, ни нико други“, саопштио је Милић.

 

Он је навео да је СНП прикупио преко 53 хиљада потписа грађана за одржавање референдума о чланству у НАТО.

 

Милић је навео да је убеђен да ће идеја те партије о одржавању референдума успети.

 

„Тај мој захтев, односно захтев СНП-а биће прихваћен“, додао је Милић.

 

Коментаришући објаве медија да ће лидери политичких партија потписати политички договор са партијама на власти, он је саопштио да неће бити потписивања никаквог политичког споразума.

 

„Идемо да завршимо тај посао тако што ћемо у парламенту усвојити посебан акт који ће бити у складу са Уставом и законима ове државе“, рекао је Милић.

 

Он је навео да они траже да то буде Закон о Влади, објашњавајући да кроз тај Закон планирају да реше и обухвате и бројна јавна предузећа која су предмет приче.

 

„Сви ти људи који су на руководећим структурама бирају се на конкурсима, али и на предлог Владе. Не смемо доћи у ситуацију да било ко крши законе и они захтеви који буду мимо онога што подразумева правни систем Црне Горе неће бити разматрани“, казао је Милић.

 

Он је навео да не жели да каже ко ће представљати опозицију на сутрашњем састанку у ужем саставу, додајући да ће СНП заузети једно од четири места која има опозиција.

 

 

ИН4С

Тагови: