„Црна Гора је добила званичан позив да уђе у НАТО, али опозиција тражи да се одржи референдум о том питању. Запад улаже огромне напоре да до референдума не дође“, рекао је заменик руског Министра иностраних послова Алексеј, а преносе РИА Новости.

 

1341909523

 

Заменик министра је приметио «веома необичан феномен» са којим се у последње време суочава Русија: «Наши западни партнери, који одувек прокламују важност демократије и промовишу демократске принципе, сада се панично боре против основног принципа демократије, као што је слободна воља народа – референдум“.

 

«Видели смо хистерију против референдума на Криму. Данас је проблем да се одржи референдум у Црној Гори по питању приступања НАТО, јер је јасно да црногорски народ то не жели. Ако би Црногорцима пружили прилику да слободно изразе своје мишљење, тешко да ће пожурити у руке оних који су им недавно бомбардовали земљу», рекао је руски дипломата.

 

«А ако обратите пажњу, све време у западним медијима кола информација да је «рука Москве» свеприсутна и да «рука Москве» организује демократски процес у Црној Гори“, нагласио је заменик руског Министра иностраних послова.

 

Ката

Тагови: ; ; ;