BBC је објавио полусатни филм «World War Three: Inside The War Room», у коме је узрок почетка Трећег светског рата инвазија руских трупа на балтичке државе.

 

Према сценарију, грађани Естоније руског порекла, а онда и они у Летонији и Литванији, су подигли устанак због лоших животних услова. Међутим, аутори су се једва задржали на чињеници да ови људи немају право чак ни на документа.

 

pic_6197563242f112f719eb8eb8fadaae2a

 

Рус, толико неук да за 25 година није био у стању да научи национални језик балтичких земаља, прогласио је отцепљење дела Летоније и стварање Летгалске народне републике. Људи са руским заставама и тракама Светог Георгија су збацили са зграде и спалили заставе Летоније и ЕУ, вешајући на њихово место совјетске. Русија одмах почиње са првим војним вежбама у близини границе нове републике, а затим почиње инвазија.

 

У филму, нарочито током преговора са представницима НАТО, стално се помињу и друге руске војне операције, које су на Западу део информационог рата. На пример, по сценарију је Русија пре ове инвазије напала Грузију и Украину.

 

Филм је доступан само на енглеском језику, а за почетак је намењен само за грађане Велике Британије. Међутим, брзо се раширио по Интернету.

 

Руски народ га је дочекао са сарказмом: публика се шаљиво захвалила ВВС на саветима како извршити инвазију.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;