Руско Министарство одбране је критиковало изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга о негативним ефектима дејстава ваздухопловства РФ у Сирији, преноси «Интерфакс».

 

image191

 

«Желимо да подсетимо господина Столтенберга да није операција ВКС Руске Федерације извор кризе у Сирији, већ неодговорне активности земаља НАТО-а које су направиле хаос у региону Блиског истока»,  рекао је у недељу портпарол Министарства одбране Игор Конашенков.

 

 

«Захваљујући акцијама руских ВКС за само неколико месеци Сиријци су поверовали да је још увек могуће да се изборе за своју земљу и униште међународни тероризам у својој земљи», рекао је он. «Резултат наших акција је такав да је народ почео да размишља о будућности Сирије».

 

 

Представник Министарства одбране Конашенков је рекао:

 

«Ако код неког данас «расте напетост» због акција руских ВКС у Сирији, онда је то код терориста. О својим активностима у Сирији ми врло отворено говоримо и показујемо целом свету од почетка нашег рада. А зашто «расте напетост» и у неким земљама НАТО-а заједно са напетошћу код терориста — то питање треба поставити самом Столтенбергу» — рекао је он.

 

Преставник Министарства одбране је рекао да су «до појаве руске авијације у Сирији, НАТО земље скоро 3 године уништавале међународни тероризм у формату «борбе нанајских дечака»» (пародија на борбу; борба је унапред договорена и противници само приказују сукоб).

 

 

5. фебруара је Столтенберг рекао да операције руских ВКС ометају политичко решење сиријског сукоба.

 

«Повећано руско присуство, активност у ваздуху у Сирији такође доводе до раста напетости» — рекао је генерални секретар НАТО-а.

 

Тагови: ; ; ;