«Изненадна провера борбене готовости Јужног војног региона и Црноморске флоте је почела ујутро 8 фебруара, по налогу Врховног команданта Оружаних снага Русије Владимира Путина», рекао је руски Министар одбране Сергеј Шојгу.

 

«Данас у пет сати ујутру, падобранске јединице и авионо-десантне јединице војске су у стању приправности «Пуна». Од тада смо почели наглу провере борбене готовости трупа у Југозападном стратешком региону», изјавио је Министар.

 

image24773951_a511d780165f320d7333d8a8db2d2837

 

Према његовим речима, током вежбе ће се оценити степен готовости војске Јужног војног региона да одговори на кризе разних врста». Неопходно је обавити цео низ задатака које су поставиле Влада и војска, укључујући и борбу против терористичких претњи и отклањање последица природних и цивилизацијских катастрофа.

 

«Циљ је оценити способност маневрисања војске током марша и спремност авијације и противваздушне одбране да одбију ваздушне нападе непријатеља и заштите важне војне и државне објекте», цитира Прес служба Шојгуа.

 

Вршиоцу дужности начелника Морнарице адмиралу Владимиру Королеву је наложено да лично руководи провером способности Црноморске и Каспијске флотиле.

 

Ката

Тагови: ; ;