Москва није добила никакве убедљиве доказе о цивилним жртавама наводно страдалим услед ваздушних напада РФ у Сирији, изјавила је портпаролка министарства спољних послова Руске Федерације, Марија Захарова.

 

захарова

 

«Ми опет потврђујемо да је операција војно-космичких снага Русије усмерена искључиво на сузбијање терористичке претње у Сирији. Избор циљева и активности у оквиру ове операције су утврђени и редовно објављивани у медијима преко Министарства одбране Русије у духу транспарентности. Истовремено до сада нама нису предати никакви убедљиви доказа о цивилним жртвама страдалим при ваздушним ударима РФ»- одговорила је Захарова на питање медија у саопштењу објављеном на сајту министарства.

 

 

Руско министарство спољних послова је подсетило да сви захтеви руске стране упућени «земљма које врше ваздушне ударе на територији Сирији у оквиру коалиције коју предводи САД о заједничком одабиру циљева остају без одговора».

 

«У међувремену видимо да такозвани умерени побуњеници не престанју са војним активности у различитим деловима Сирије, о чему се у западним медијима не говори», нагласила је Захарова.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;