Српски сабор Заветници упозорава јавност да се иза захтева ЕУ о неопходности усвајања Закона о финансирању Војводине и пропагирања њене финансијске самосталности крије покушај дестабилизације Републике Србије и јачања сепаратистичких тенденција у северној српској покрајини.

 

Skupstina-APV-620x330

 

Према државном Уставу врсте и висина прихода АП Војводине одређују се законом који доноси Народна Скупштина као врховни представнички орган која је при томе ограничена уставном одредбом о јединственом финансијском и пореском систему Републике Србије. Покушај ЕУ да изнуди доношење Закона о финансирању Војводине представља својеврсан притисак на државне органе Републике Србије и недозвољено мешање у њене унутрашње послове.

 

ЕУ путем својих представника покушава да дестабилизује политичке прилике у северној Србији , наметајући доношење закона који садрже мноштво неуставних одредби и чији циљ је удар на јединствени порески систем Србије.

 

Пружање могућности АП Војводини да самостално прикупља порезе који су кључни за финансијско стабилизовање целе државе представља први корак ка финансијском суверенитету једног дела територије Србије. Стварањем тзв. “независних војвођанских финансијских институција” западне политичке структуре покушавају да изврше нови полиитчки притисак на режим у циљу даље деградације уставно-правног уређења Републике Србије и пруже подршку новим сецесионистичким тежњама у северној Србији.

 

Српски сабор Заветници напомиње да је АП Војводина већ изложена економској окупацији хрватских тајкуна и страних обавештајних служби, а нови захтеви ЕУ само су наставак вишеструких удара на њен уставни положај  који прете да створе ново политичко жариште на северу Србије и путем домаћих прозападних фактора изврше потпуно политичко, економско и безбедносно поробљавање те српске територије.

 

Оштро се противимо доношењу билокаквих закона који су у супротности са државним Уставом и сматрамо да је неопходно да порези попут ПДВ-а и акциза као највећег дела укупних пореских прихода Србије буду централизовани.

Тагови: ; ; ;