Колумниста америчког «Бостон Глоуба» Алекс Бим сврстао је Војислава Шешеља на листу познатих личности које подржавају председничког кандидата Републиканске странке Доналда Трампа.

 

donald-trump-a-1024

 

На листи познатих особа које подржавају Доналда Трампа су кошаркаш Денис Родман, Хулк Хоган, као и глумци Стивен Болдвинг и Гари Бјуси.

 

На листи су и рокер Тед Нугент, кантри певачица Лорета Лин, ћерка покојног глумца Дžона Вејна Аиса, боксер Мајк Тајсон и остали.

 

Бим подсећа да се лидеру радикала суди за ратне злочине пред Хашким трибуналом.

 

„Шешељ и Трамп су имали увредљиве изјаве о муслиманима, да се деликатно изразим, а Шешељ се нада да ће српски Американци на изборима померити тас на ваги у Трампову страну“, навео је Бим у својој колумни од 5. фебруара.

 

У закључку „честита“ свима који ће подржати Трампа.

 

„Ваше шансе да будете позвани на инаугурациони бал 2017. су слични мојим шансама да освојим Нобелову награду у експерименталној физици. До онда, уживајте у кампањи“, поручио је Бин.

 

 

 

Шешељ: Надам се да ће моја подршка Трампу бити пресудна

 

Шешељ je, реагујући на писање колумнисте Бостон глоуба, рекао да се нада да ће његова подршка бити пресудна за Трампову победу на овогодишњим америчким председничким изборима.

vojo

 

„Уверен сам да ће сви Срби који живе у Америци гласати за њега, али и многи други Американци који цене моје политичке погледе и идеологију коју заступам“, рекао је Шешељ Танјугу.

 

Упитан зашто сматра да би победа Доналда Трампа донела нешто позитивно Србији, Шешељ је рекао да је Трамп јасно и гласно осудио бомбардовање Србије и да се и у кампањи понаша као српски пријатељ.

 

„Клинтонка је, на пример, имала значајну улогу у бомбардовању Србије кад је њен муж био председник САД, а Трамп је јасно и гласно осудио бомбардовање Србије“, рекао је Шешељ.

 

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ;