Дечак којег је на базену у Аустрији прошле недеље силовао имигрант из Ирака је пореклом из Србије. Његова породица је још деведесетих година из наше земље побегла у Аустрију.

 

СИЛОВАНИ ДЕЧАК

 

Мајка дечака, коју су медији представили као Дуњу Р, изјавила је да силоватељ мора да иде у затвор. Како је она објаснила, изјаве силоватеља су монструозне јер се бранио тиме да је имао превише сексуалне енергије, пише бечки лист.

 

Двадесетогодињи избеглица из Ирака одвукао је десетогодишњака у тоалет у јавном базену Терезиенбад, где га је силовао. Том приликом, дечак је претрпео толико тешке повреде да је моментално примљен у болницу ради лечења.

 

„Од беса ми кључа крв у жилама. Нисам могла да верујем када сам чула шта је он изјавио… Ја долазим из Србије, живела сам пет година у колективном центру са људима различитих националности. Ви не можете да ме назовете расистом, али да кажете да сте били у великој сексуалној потреби, то је монструозно. То је као да ја одем сутра у банку и да је опљачкам јер немам довољно новца за своју децу. Знам да физичке ране могу да се залече, али ране на његовој души можда неће никад“, рекла је она и додала:

„Желим да силоватељ мога сина буде депортован, али тек након што буде издржао казну затвора овде. Чула сам да се педофилима у затворима свашта дешава.“

 

Дуња Р је самохрана мајка петоро деце.

 

„Због тога једва састављамо крај с крајем“, изјавила је Дуња Р. за аустријски лист „Хојте“. „Али Горан (име је променила редакција листа) много воли да иде на базен. Зато сам му 2. децембра дала три евра за Терезијенбад, јавно купалиште у близини наше куће. После школе је отишао на базен. Три сата касније ме је позвао телефоном. Грцао је, па нисам ни реч разумела. Онда је неко од особља узео телефон и рекао: ‘Молим вас, дођите, дете вам је сексуално нападнуто!’

 

Дечак се, наиме, поверио спасиоцу, који је одмах позвао полицију.

 

„Када сам дошла на базен, кроз стаклена врата угледала сам своје уплакано дете и мушкарца у купаћим гаћама са лисицама. Моја сестра, која је била са мном, хтела је да се баци на њега, али су га полицајци одвукли и окружили“, прича очајна мајка.

 

Док је био на базену, „Горан“ је упознао 15-годишњег дечака, а његов пратилац је био Ирачанин.

 

„Када је мој син отишао да се истушира, злочинац га је позвао руком. Горан је помислио да му нешто треба, али га је овај одвукао у кабину. Васпитавала сам децу да помажу другима. Данас морам да кажем: На жалост.

 

Она каже да су дечаку много помогли чланови локалне организације за заштиту деце “Мöwе”, који су јој ставили на располагање адвокатицу, а детету омогућили терапију.

 

На питање да ли брине због физичких повреда које је син задобио, она одговара потврдно.

 

«Ожиљци на његовој души вероватно никада неће зарасти. Дечак може да заспи само ако узима таблете за смирење. Виче и плаче сваке ноћи. Када види колико сам очајна, окрене се на другу страну. Као да је подигао зид око себе. У школи је спомињао самоубиство. Због његовог бола цела породица је очајна.”

 

Починилац се на саслушању бранио тиме да је реговао под психичком принудом, зато што је толико дуго био без секса.

 

 

ОСЛОБОЂЕЊЕ

Тагови: ;