Информације од локалног становништва и народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:45

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР кијевске снаге су за протекла 24 сата 63 пута прекршили режим примирја. Нападали су западна предграђа Доњецка Старомихајловку, Александровку, Жабуњку, Волво центар и Трудовски рејон. У периоду од 1 до 7 фебруара они су 882 пута напали територију ДНР од тога 770 пута тешким наоружањем, забрањеним споразумом из Минска.

 

Према информацијама којима располаже војска ДНР украјинска страна наставља са провокацијама. Током напада на позиције снага ДНР они нападају и сопствене позиције како би за то оптужили јединице ДНР (Украјински медији и даље шире пропаганду о нападу «терориста» и «сепаратиста» из Зајцева и Коминтернова).

 

У околини Пескија у ноћи петак на суботу дошло је до сукоба између украјинске војске и нацистичких батаљона. Том приликом је око 30 припадника украјинских снага погинуло, и рањено.

 

 

 

15:30

 

Током превожења хране батаљонима који се налазе на положају аутомобил је налетео на противтенковску мину. Том приликом возач је задобио контузију главе а неколико војника добило је разне повреде.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у рејону насеља Расвет које се налази под окупацијом кијевске хунте 6 фебруара је дошло до међусобних сукоба између регуларне украјинске војске и нацистичког батаљона «Десни сектор».

 

Према информацијама добијеним из Северодоњецка (град у Луганској области тренутно под контролом Кијева) у хотелу «Мир» налази се око 30 страних плаћеника. Они имају униформе НАТО пакта и америчке заставу. Претпоставља се да имају обезбеђење представника мисије ОЕБС, да се ради о иностраним приватним војскама и да учествују у обуци украјинске војске.

 

Локално становништво у подручју Беловодска почело је да се само супротставља терору нациста из Десног сектора. Према информацијама од локалног становништва у овом подручју су мештани ухватили 4 припадника ДС који су пијани, у цивилним оделима и са оружјем заустављали и пресретали народ и предали их полицији.

 

 

 

11:52

 

Синоћ око 18:45 укронацисти су поново започели гранатирање западних предграђа Доњецка. Нападали су Волво центар Жабуњку и Старомихајловку.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска је из правца окупираног насеља Троицкое напала подручје снага Новорусије у подручју насеља Калиново. Том приликом жртава и разарања није било.

 

У Мариупољу се очекује да ће током данашњег дана украјинска војска започети процес деминирања. Из тог разлога могуће је да ће сутра становништво слушати експлозије.