Национални фронт,  у Француској, поновила је своје неповерење према евру, заложивши се за излазак земље из еврозоне уз обећање да ће укинути закон о хомосексуалним браковима.

 

marini_620x0

 

«Потврдили смо посвећеност према великим вредностима Француске, међу којима су национални, економски и монетарни суверенитет земље. Те вредности су предуслов за опоравак земље», навела је странка чији су лидери у недељу увече одржали састанак иза затворених врата.

Национални фронт је све популарнији од 2012. године. Победио је на изборима за Европски парламент 2014. године и забележио значајни успех на локалним и регионалним изборима.

Председница те странке Марин Ле Пен раније је најавила намеру да се кандидује на председничким изборима заказаним 2017. године у Француској.

«Ствари су јасне. Желимо да вратимо суверенитет у свим областима, међу којима су економски и монетарни», наводи се у саопштењу и додаје да ће у случају победе Ле Пенове на изборима, прво бити враћена француска валута, франак.

Странка је додала да ће такође укинути и закон о хомосексуалном браку, што је био обећао и десничарски председник Никола Саркози, али се током мандата предомислио.

Национални фронт се противи Европској унији, истиче француску традиционалну културу и залаже се за ограничено усељавање странаца у Француску, већа улагања у одбрану, цензурисање дела културе и увођење смртне казне.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: