Власти Севастопоља дозвољавају да се Евровизија одржи у овом граду али само у случају да победи руски а не украјински представник, рекао је представник градске власти Кирил Москаленко позивајући се на изјаву заменика градског губернатора Александра Решетникова.

 

севастопољ

 

«Добра је идеја да се «Евровизија» одржи у славном граду Севастопољу. Међутим потребна је мала исправка за украјинске лидере а то је да ће ово бити могуће организовати само у случају да руски представник победи»- рекао је Решетников.

 

Подсетимо да је Украјина раније обећала да ће «Евровизија 2017» бити одржана у Севастопољу уколико ове године на Евровизији у Хелсинкију победи украјински представник, кримско-татарска певачица Џамала  са песмом «1944» у којој говори о ослобођењу Крима 1944 године од стране совјетске војске и где совјетске војнике назива «убицама».

 

«У случају да Џамала победи Евровизија ће се одржати у Севастопољу»- написао је на својој Фејсбук страници Владимир Вјатрович шеф Института националног сећања- организације познате по скандалима и чињеницама да се на њен предлог уништавају споменици и мењају називи градова.

 

 

НОВОРУСИЈА