Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:24

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР кијевске снаге су 47 пута напале територију ДНР у протекла 24 сата. У околини Доњецка нападали су: Спартак, Жабуњки, Петровски и Трудовски рејон, Александровку, Путиловку. У околини Горловке поново су нападали Зајцево.

 

Према информацијама Оружаних снага Новорусије и даље се повечава број жртава украјинске војске који страдају због алкохола, лоших животних услова и ниског борбеног морала. Тако је због паљења шатора током ноћи у војну болницу примљено 27 особа са опекотинама, а од тровања угљен диоксидом умрло је 20 војника.

 

 

 

 

14:10

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска наставља са принудном мобилизацијом мушког, локалног становништва у насељима која се налазе у близини линије разграничења. Према информацијама Народне милиције у Северодоњецк је доведено око 100 људи ради провере медицинских способности а након тога ће бити регрутовани у редове ВСУ.

 

 

 

 

11:45

Украјинске снаге током ноћи нападале су северна предграђа Доњецка. Из правца Пескија отварали су ватру на Спартак и Жабичево.

 

Током вечери и ноћи украјинске снаге су нападале већину места на линији фронта у ДНР. У околини Горловке поново су нападали насеље Зајцево.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током јучерашњег дана 6 пута прекршиле режим примирја. Највише су нападали насеље Калиново које се налази на самој линији разграничења.

 

Саопштење од милиције:

У Артјомовском и Телмановском рејону СБУ наставља са тражењем «присталица ДНР и Русије» међу локалним становништвом паралелно са скривеном мобилизацијом преосталог мушког становништва.