Московска полиција је открила околности «напада» на лидера партије Парнас Михаила Касјанова у ресторану у Москви. Човек «не-словенског изгледа» је дошао до опозиционара и бацио на њега торту, узвикујући претње.

In the Sweet Pie and Pie (1941) 1

 

У уторак увече је Михаил Касјанов био на вечери у једном од ресторана у центру Москве. У моменту је ушла група од десеторо људи (који су разговарали на чеченском језику) и наводно напали политичара. Један од нападача је са удаљености од око један метар на опозиционара бацио торту уз повике «Ти си непријатељ!» и «Ми ћемо се са тобом већ расправити».

 

«Сав сам био умазан тортом.. А тај човек је наставио да виче, прети и вређа.. А онда су тихо напустили ресторан», рекао је Касјанов за РИА Новости.

 

Лидер Парнаса је рекао да је после напада написао изјаву полицији о привођењу нападача пред лице правде због претњи и угрожавања његове безбедности, али су они одбили да истражују инцидент у контексту кривичног права.

 

giphy

 

«Напад» на Касијанова се догодио недељу дана након што је вођа Чеченије поставио на свој Инстаграм видео са Касијановим и координатором «Отворена Русија» Владимиром Кара-Мурзом, на коме гледају кроз оптички нишан снајпера. То је одмах протумачено као директна претња убиством. Касније се појавио видео под називом «Касјанов стигао у Стразбург по новац за руску опозицију» али је уклоњен због кршења правила друштвене мреже.

 

«Ја повезујем овај напад са својим политичким активностима. Мислим да је данашњи напад директно повезано са чињеницом да ми је Кадиров претио и што сам дао изјаву за СКР и ФСБ», рекао је Касјанов за РБК.

 

Вођа Чеченије, Рамзан Кадиров је, у коментару на «Кавполит» на Инстаграму написао: «Опет ја 🙂 🙂 🙂 !!?».

 

Ката

Тагови: ; ; ;