Председник Српске листе Славко Симић изјавио је да оптужбе на рачун Хашима Тачија због трговине органима, овога пута од стране нигеријских лекара, нису новост за Србе на Косову.

 

simic

 

Медији преносе да је Асоцијација лекара Нигерије оптужила Рочасу Окорочу, милијардера и гувернера савезне државе Имо, да је организовао мрежу за трговину људским органима у Нигерији у сарадњи са бившим премијером Косова и садашњим министром спољних послова Хашимом Тачијем.

 

Српска заједница на КиМ свесна је чињенице да су се пре, у току и после оружаних сукоба дешавали злочини над киднапованим српским цивилима и да постоје индиције да су многи садашњи политички лидери Албанаца учествовали у масакру цивила и трговини органима, рекао је Симић за Танјуг реагујући на оптужбе нигеријских лекара.

 

«Оно што је у јавност изнела Асоцијација нигеријских лекара није непознаница. Нажалост околности које су нам наметнуте нису нам пружиле превише могућности да бирамо, ми разговарамо и сарађујемо са легитимно изабраним представницима косовских Албанаца», истиче Симић.

 

Председник Српске листе оцењује да је тренутна политичка криза доказ да је на Косову потребна нова политичка елита, неоптерећена пре свега прошлошћу и окренута будућности и истинском помирењу и нормализацији односа.

 

Како наводи Симић, за утврђивање кривичне одговорности садашње политичке елите Косова, као и сваке друге одговорности надлежни су судови и тужилаштва, како косовски тако и међународни.

 

«Верујем да ће Специјални суд за злочине које је починила ОВК имати храбрости и смелости да подигне оптужнице и прикупи што више доказа о злочинима над цивилима током сукоба на КиМ, јер много је имена жртава, а да ниједно име починиоца још увек немамо», рекао је Симић.

 

То би био велики корак ка задовољењу правде за српске и све жртве на Косову и Метохији, сматра председник Српске листе.

 

 

(Танјуг)

Тагови: ; ; ; ;