Телевизијски канал „Франс 2“ приказао је снимке руских ваздушних напада на «ИД» у Сирији као бомбардовање међународне коалиције коју предводе САД.

 

Као „покривaлицу“ за вести из Сирије и извештавање о ваздушних нападима на терористе ТВ канал „Франс 2“ приказао је ексклузивне снимке Министарства одбране Русије.

 

У прилогу је речено да су руски авиони погодили цивилне циљеве, зато што Руси, наводно, не користе прецизне бомбе, већ насумице бомбардују одређено подручје. За разлику од Руса, француско ваздухопловство, у оквиру коалиције коју предводе САД, успешно бомбардује циљеве «ИД», тврди „Франс 2“, а преноси руски блогер Тимофеј Василијев.

 

Француски ТВ канал, међутим, није могао да пронађе снимак да докаже ту тврдњу, па користи снимке руских ваздушних напада да покаже прецизност западних ракета. Ништа страшно, зар не?

 

 

 

Могло би се помислити да је коришћење снимка Министарства одбране Русије била грешка. Није. Била је то измонтирана лаж — руски текст испод снимка је избрисан.

 

 

Слично се догодило 19. новембра 2015. године, када је амерички канал „Пи–Би–Ес њуз аур“, користио снимке руских ваздушних удара у Сирији.

 

За разлику од коалиције предвођене Америком, која не може да обезбеди снимке својих удара, Министарство одбране Русије увек у рекордном року објави видео доказе који показују како се операција одвијала и шта се тачно догодило са терористима.

 

 

ИЗВОР

Тагови: ; ; ; ;