Делегација израелског парламента боравила је 10 фебруара на Криму и уверили су се да се локално становништво осећа безбедно, изјавио је шеф делегације и посланик Кнесета Јаков Марги.

 

crimea_QHCC

 

«Имао сам потпуно другу слику о стању на полуострву. Ја сам данас видео како живе обични људи, они су сасвим мирни, иду у продавнице, возе се градским превозом. У многим земљама живе Јевреји али однос према нама није свугде позитиван. Ја сам се на Криму осетио сасвим комфорно»- рекао је он.

 

У среду су кримске власти имале затворену седницу са делегацијом израелског парламента.

 

Како је за ТАСС изјавио Руслан Балбек потпредседник кримске владе, израелски посланици су потврдили пристрасност иностраних медија по питању Крима. Према његовим речима израелска делегација се обрадовала суживоту свих заједница на Криму и начину на који се, кроз активности кримске владе, развија локална јеврејска заједница.

 

«Јаков Марги се захвалио кримском лидеру Сергеју Аксјонову за материјалну и моралну помоћ коју локална власт пружа јеврејској заједници. Он је нагласио да се овде граде синагоге и да се рабини и јеврејско становништво осећа безбедно»- рекао је Балбек.

 

 

 

НОВИ КРИМ

Тагови: ; ;