За Пјера Ришара, који је дошао да посети руску престоницу да би представио аутобиографски моноспектакл » Пјер Ришар III», организован је егзотични културни програм: 81-годишњи француски глумац се провозао током ноћи затвореним метроом.

 

Све утиске које је ова вожња оставила на њега, преноси ТАСС. Пјер је невероватно очаран чињеницом да у метроу нема ни једне једине досадне рекламе и истиче праву музејску лепоту руског подземља.

 

1_30ca4eb8

 

«По мом мишљењу, метро је одраз људи који живе у граду, одраз друштва. Очигледно је да се Московљани према метроу односе са пуно љубави, посебно када видите како је све чисто и лепо урађено, како се одржава. У Француској тога нема. Ми имамо обични народни метро», поделио је глумац своја запажања са агенцијом.

 

«Таква лепота је луда. То није метро већ музеј. Када сте у Москви једноставно не морате да идете у музеје и да уживате у правој лепоти у метроу».

 

«Ви и не морате да купујете карте за музеје када је лепота испред вас сваки дан док путујете на посао», нашалио се Ришар.

 

Пјер Ришар Морис Шарл Леополд Дефе је један од најпопуларнијих глумаца у Русији, не само међу Французима, већ генерално. Током своје филмске каријере, коју је започео тек у 33 години, глумио је у шездесетак филмова, укључујући култни «Високи плави човек са једном црном ципелом».

 

Занимљиво је да се музика из неких његових филмова често чује у московском метроу.

 

Ката

Тагови: ; ; ;