Посланик у британском Парламенту Сер Едвард Ли је рекао да не види ништа добро у присилном уклањању сиријског Председника Башара Ал Асада са власти.

 

download

 

«Нема начина да ће Асад да оде само зато што смо му рекли да оде. Са моје тачке гледишта, ако само питате Асада да оде, он неће отићи. Штавише, чак и ако би био поражен, у земљи би настао још већи хаос, јер не би поражен од неке демократске групе. Био би поражен од хаоса. Тако да ја не видим ништа добро у његовој присилној смени», наводе РИА Новости речи Сер Лија.

 

У вези са овим Се Ли подржава став Русије о немогућности решавања сукоба у региону без координације са легитимном Владом земље.

 

«Слажем се са ставом Русије. Наглашавам да је ово само мој лични став. Добро или лоше, али Асад је овде и не намерава да оде. Дакле, ако не будемо разговарали са њим, рат неће имати краја. Он има подршку региона у Сирији, Ирану, Хезболах га подржава, као и људи из Дамаска и ми ту ништа не можемо да променимо. Говоримо о томе већ пет година, а он је и даље ту», рекао је посланик.

 

Ката

Тагови: ;