Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурурају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

20:05

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска хунта је за протекла 24 сата 36 пута напала територију ДНР. Најинтензивније су нападали подручја у околини Доњецка Жабуњки, Спартак, Волво центар и подручје доњецког аеродрома.

 

 

17:20

 

14:12 Саопштење од припадника Народне милиције:

 

У току је напад на доњецки аеродром а такође повремено се напада и Спартак.

 

 

 

13:05

11:54 Горловка. На линији Мајорск-Зајцево води се митраљеска борба

 

Према информацијама Народне милиције ЛНР у редовима украјинске војске и даље је широко распростањена употреба алкохола и наркотика, због веома ниског борбеног и моралног духа. Такође веома су чести случајеви дезертерства и напуштања положаја без дозволе и са оружјем. Такође и волонтерске организације одбијају да пруже помоћ казненим батаљонима. Команда украјинске војске и даље прикрива губитке а претходни дан су имали 1 погинулог и 2 рањена а украјински медији јављају да «претходних дана није било страдања».

11:30

 

У ЛНР је током ноћи 10 на 11 фебруар евидентиран један напад са стране кијевске хунте на положаје Народне милиције. Напад је извршен из правца Светлодарска на Лозовое. Том приликом жртава и разарања није било.

 

Становници насеља у ДНР која се налазе непосредно уз линију фронта нису евидентирали никакве посебне нападе изузев пар детонација у околини Маринке.