Представнички дом Kонгреса СAД данас jе усвоjио предлог о проширењу санкциjа Северноj Kореjи и упутио га на потпис америчком председнику Бараку Oбами.

 

кндр

ВAШИНГTOН — Представнички дом Kонгреса СAД  данас jе усвоjио предлог о проширењу санкциjа Северноj Kореjи и упутио га на потпис америчком председнику Бараку Oбами.

 

Предложене мере усвоjене су са снажном подршком, преносе агенциjе.

 

Представнички дом у jануару jе подржао санкциjе са 418 гласа за и два против, али jе Сенат унео неке нове одредбе укључуjући мере саjбербезбедности, у верзиjи нацрта закона коjи jе у среду усвоjио са 96 гласа за и ниjедним против, након чега га jе вратио Представничком дому, наводи Роjтерс.

 

Не очекуjе се да ће Oбама ставити вето на предлог закона, с обзиром на огромну подршку коjу нацрт има у Kонгресу, наводи британска агенциjа.

 

Санкциjе су предложене пошто jе Северна Kореjа у недељу лансирала ракету дугог домета тврдећи да jе реч о сателиту, док Вашингтон и његови савезници сматраjу да Пjонгjанг тиме забашуруjе развиjање балистичке ракетне технологиjе коjа би могла да се употреби за лансирање нуклеарног оружjа.

 

 

ТАЊУГ

Тагови: ;