Грађанска иницијатива СДП оптужила је јуче Еулекс да пролонгирањем достављања пресуде њеном лидеру Оливеру Ивановићу директно утиче на спровођење другостепеног поступка и подношење жалбе.

 

6d2673f8c7d14cca4db151fd8be6f99c

 

«Иако је двадесет три дана прошло од када је Еулексово веће услед политичког притиска, недовољне професионалности изрекао политичку пресуду нашем лидеру Оливеру Ивановићу, правни тим, стручна и општа јавност још чекају да се напише пресуда и достави адвокатима одбране како би они поднели жалбу на срамну пресуду» — наводи се у саопштењу ГИ СДП.

 

Та странка је оценила да је заиста проблем написати образложење пресуде у ситуацији у којој је осуђен неко кога ниједан сведок није повезао с наводима оптужнице, али да то није оправдање за намерно одуговлачење које је у супротности с међународним правилима о праву на суђење у разумном року.

 

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић је осуђен у Основном суду у Косовској Митровици на девет година затвора због кривичног дела ратног злочина почњеног у овом граду 1999. године.

Тагови: ; ; ;