Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 20 пута напала територију ДНР. Највише су нападана насеља која се налазе на самој линији разграничења, Жабуњка, Старомихајловка,Волво центар, Трудовски и Петровски рејон Доњецка, подручје доњецког аеродрома као и насеље Зајцево у околини Горловке. Током ових напада један цивил је изгубио живот а један је рањен.

 

15:23

 

Током данашњег напада на село Зајцево оштећено је 6 кућа. Евидентирана су оштећења крова, стакла и зидова. Мушкарац који је ноћас рањен у Зајцеву пребачен је у градску болницу у Горловки и налази се у тешком здравственом стању.

Током поподнева украјинске снаге су гранатирале Трудовски и Петровски рејон Доњецка. Током напада запаљена је једна гаража и уништен је димњак на једној згради.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су у насеље Чугунка довукли ракетни систем С 300 у циљу провокација јединица ЛНР.

 

 

12:43

 

 

Током претходне ноћи украјински окупатори су неколико пута нападали околину Доњецка и Горловке. У околини Доњецка нападане су западна и северна предграђа Жабуњки, Трудовское и Александровку као и подручје Волво центра. Разарања и жртава нема. У околини Горловке су нападали село Зајцево и том приликом један човек је погинуо, један рањен а изгорела је и једна кућа.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР протекле ноћи нису евидентирани напади са украјинске стране.