Посланик јужнокорејског парламента из редова владајуће странке Саенури Ха Тае Кеунг позвао је председницу те земље да наложи ликвидацију лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна, тврдећи да ће га само смрт спречити да не користи нуклеарно оружје.

 

In this Sunday, April 15, 2012 photo released by the Korean Central News Agency and distributed by the Korea News Service on April 16, 2012, North Korean leader Kim Jong Un acknowledges cheers during a mass military parade in Kim Il Sung Square to celebrate the centenary of the birth of his grandfather, national founder Kim Il Sung in Pyongyang, North Korea. (AP Photo/Korean Central News Agency via Korea News Service) JAPAN OUT UNTIL 14 DAYS AFTER THE DAY OF TRANSMISSION

 

Ха Тае Кеунг је у интервјуу за локалну радио станицу «YТН» рекао да би сви били срећни кад би Ким Џонг Ун био уклоњен, преноси РТ.

 

Бивши борац за људска права који је постао посланик, Ха Тае Кеунг тврди да званични Сеул има четири до пет година да убије Кима пре него што он покрене нуклеарни рат.

 

Тај посланик је навео да би председница државе Парк Геун Хје требало отворено да изнесе намеру да Ким Џонг Ун буде убијен и да затражи међународну подршку за тај план.

 

Навео је да би то било слично ономе што се догодило покојном ирачком преседнику Садаму Хусеину, који је свргнут са власти током америчке инвазије, заробљен, изведен пред ирачки суд и осуђен на смрт.

 

«Ким Џонг Ун је криминалац. Решавати се криминалаца је добар потез и не представља кршење међународних закона», истакао је Ха Тае Кеунг.

 

 

 

(РТС)

Тагови: ; ; ; ;