Говор лидера «Нове српске демократије» Андрије Мандића на трибини на тему „Памтимо“ у Подгорици, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења.

 

 

Мандић је назвао актуелног црногорског премијера Мила Ђукановића велеиздајником каквог човечанство не памти.

 

„У децембру 1998.године председник СРЈ и врховни командант Слободан Милошевић, сазвао је Врховни савет одбране који су уз њега чинили председници Србије и Црне Горе. Том приликом донета је одлука како да се поступи у случају НАТО агресије. Одлуке се доносе консензусом, тако да је тадашњи предсједник Црне Горе Ђукановић гласао исто што и председник Србије. Онда се десио 24.март и почетак агресије НАТО над СРЈ. Истог дана, Ђукановић је првим авионом полетио у седиште агресора и ставио се на располагање за борбу против властитог народа и државе. Такав чин велеиздаје се не памти у историји савременог човечанства“ – казао је Мандић.

 

Први човек Нове српске демократије је рекао да Црној Гори није место у НАТО-у, те да је срећан и поносан што су он и председник Демократске народне партије Милан Кнежевић после дуго времена добили снажну подршку званичне Москве за своју политику.

 

ИН4С / Њуз Фронт

Тагови: ; ;