Москва 13 фебруар-ИНТЕРФАКС РУ. Никакви докази о томе да је руска авијација бомбардовала цивиле у Сирији не постоје. Нико их није показао, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

 

медве

 

«Никакве доказе о бомбардовању цивилних циљева нам нису доставили. Они стлно говоре како су то «неки циљеви» и тако даље»- рекао је руски премијер одговарајући на питања током Минхенске конференције о безбедности.

 

Премијер је напоменуо да никаквих размена информације између руске авијације и представника западне коалиције на челу са САД, у Сирији нема. «Никакве размене информације нема. А војни представници су дужни да зову и по 10 пута дневно. У супротном увек ће тамо бити чарке и сукоби»- рекао је он.

 

«Ми смо за спремни за сарадњу. Надам се да ћемо овим дијалогом  решити проблеме као што су прекид ватре и хуманитарна питања»- рекао је Медведев.

 

Он је додао да Русија нема посебних задатака у Сирији осим једне, да заштити своју територију од терориста.

 

«Русија се не бави никаквим специјалним задацима у Сирији осим једног а то је да спречи улазак терориста на њену територију, пошто велики број терориста који ратују у Сирији долази са простора Русије и суседних земаља па постоји опасност да се врате на нашу територију како би изводили терористичке акте»- рекао је премијер.

 

Како је нагласио Медведев, Руске акције у Сирији не додирују цивилно становништво. «За разлику од већине учесника борби у Сирији, ми цивилном становништву помажемо»- додао је Медведев.

 

 

 

ИНТЕРФАКС РУ

Тагови: