Турске власти, забринуте због смањеног броја туриста, наумиле су да позову Мадону, Џастина Бибера и Џенифер Лопез да се укључе у промоцију Анталије. Реч је о наступима светских звезда у оквиру изложбе „Експо 2016“, која ће у овом летовалишту бити одржана у априлу, пише Hurriyet Daily News.

 

madonna

У извештају посвећеном утицају руских санкција на турску економију и неопходним мерама за повећање интересовања туриста за Анталију, званичници ове земље предлажу различите опције за оживљавање туристичког сектора региона, пише лист.

 

Изложба „Експо 2016“ треба да постане катализатор развоја туризма. У ту сврху треба организовати велике концерте страних звезда, како би привукли пажњу кључних тржишта, каже се у документу.

 

Планира се и привлачење туриста, између осталог, из Кине и Индије.

 

Русија је била друга по броју туриста земља у турским летовалиштима. Раније је Дирекција за културу и туризам Анталије, саопштила да је у поређењу са јануаром прошле године број руских туриста, који су у јануару посетили Анталију пао 5,3 пута. Па је тако у Анталији у 2016. години боравило 2427 руских туриста, а у јануару 2015. године 12 870, преноси портал Lenta.ru.

 

 

(Руска реч)

Тагови: ;