Министарство унутрашњих послова Велике Британије разрадило је правила о стварању људских и животињских хибрида. Званично реч је о истраживању људских и животињских органа који се користе за лечење хуманих болести. Раније су британске власти дозволиле модификацију људских гена у ембрионима.

 

хибридни човек

 

Поред студија које су постале уобичајене, као што је употреба мишева са туморима хуманог карцинома за тестирање лекова, научници сада могу легално да врше експерименте на мајмунима, да се укључе у трансферу људског ткива мозга у животиње, користе људске ћелије заметка да створе хибриде, па чак и створити животиње сличне са човеком у изгледу.

 

Упркос чињеници да званично постоје правила која ограничавају експерименте овде се по први пут у историји законски дозвољава њихово провођење. Сам проблем стварања хибрида постаје тема широких разговора, друштво почиње полако да се навикава на њих, што омогућује унапређење теме за њихово стварање.

 

Важно је напоменути да у Европској унији на нивоу комисије деценијама постоји расправа о правној квалификацији резултата биолошких истраживања и ширења на њих концепта «људских права».

 

 

НОВОРУСИЈА.

 

 

Тагови: