Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:25

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 84 пута напала територију ДНР. Напад су извршиле јединице под командом украјинских злочинаца Жакуна, Кљочкова и Мељника из окупираних насеља Жованка, Авдејевка, Пески, Маринка, Красногорловка према насељима Зајцево, Старомихајловка, Путиловка, Трудовское, Петровски рејон Доњецка и подручје доњецког аеродрома.

 

Министарство даље сапштава да је у Кијеву формиран један посебан батаљон сачињен од грузијских плаћеника под називом «Национална легија» Овај батаљон је у оквиру 25 пешадијског механизованог батаљона «Кијевска Рус» са сталним местом у Кијеву и очекује се његово дислоцирање у зону такозване «Антитерористичке операције». С обзиром да се зна како су се грузијске снаге бориле током 5 дана рата у Јужној Осетији 2008 године, украјинска војска им не верује али није могла да одбије помоћ грузијских плаћеника. Из тог разлога се очекује њихово распоређивање као помоћ окупаторској власти за чишћење територија од «непожељног становништва» посебно у околини Мариупоља.

 

 

 

 

14:00

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у земљи се није много изменила и оцењује се као напета али стабилна.

 

Народна милиција саопштава да су украјинске снаге формирале посебан батаљон сачињен од плаћеника из Грузије, који планира да пошаље у Донбас.

 

Око 11 часова украјински окупатори отворили су ватру из правца Маринке на насеље Трудовское. Том приликом запаљена је једна кућа. Информације о жртвама се утврђују.

 

12:15

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР током ноћи је евидентиран један напад са непријатељске позиције из окупираног села Золотое на позиције НМ у месту Марјевка . Том приликом жртава и разарања није било.

 

Током ноћи и јутра непријатељ је периодично нападао територију ДНР. Нападана су насеља у околини Доњецка и Горловке која се налазе непосредно на линији фронта. Највише напада било је у насељима Путиловка, Старомихајловка и Петровском рејону Доњецка. У околини Горловке и ноћас је нападано насеље Зајцево из правца Жованке, насеља које је окупирано од стране кијевске хунте.