Русија је спремна за размену искустава и сарадњу у борби против тероризма са европским колегама, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

 

медве

«Ми имамо озбиљно и драматично искуство у борби против тероризма у нашој земљи. Али нас дуго времена нису слушали. Терористе које смо хапсили нису називали терористима него побуњеницима а ми смо код њих налазили турске и арабске пасоше. Данас су почели да нас слушају, и то кад је тероризам постао опасност и за Европу. Данас смо сви у истом положају, сви смо под претњом тероризма»- рекао је руски премијер у интервјуу за ЕВРОЊУЗ.

 

Он је изјавио да је Москва и даље спремна за размену искустава и информација али да очекује и одговорност од друге стране.

 

«Овде треба размишљати широко мислити о будућим генерацијама и вредности људског живота а не говорити Русија је оваква или онаква она се не понаша коректно, и с њом не треба сарађивати. Па због тога и нема сарадње. Али таквим поступцима данас може да се захвали и ИСИЛ јер што је лошија сарадња између нас то је за њих боље»- рекао је руски премијер.

 

 

РИА НОВОСТИ

Тагови: ;