Говор председника Демкратске народне партије Милана Кнежевића на трибини на тему „Памтимо“ у Подгорици, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења.

 

 

Кнежевић је казао да се добијањем позивнице за чланство у НАТО Црна Гора нашла на корак од провалије, брисања историје, Царевог лаза, рушења Цетињског манастира, минирања Острога, и свега оног што је кроз вјекове била.

 

„Нико од нас нема дилему да је НАТО бомбардовао Србију и Црну Гору да би отео неотуђиви дио наше територије, нашег сећања, наше историје и трајања – Косово и Метохију.

 

„Већ 17 година доручкујемо, ручамо и вечерамо сваког дана осиромашени уранијум и лежемо са туморима које је посијао НАТО. И данас, као што их је било и кроз историју, имало је издајника, али је ипак више хероја који знају да се одупру окупаторима и џелатима, као што су знали наши преци за време отоманске, аустроугарске, немачке и других окупација. Злочинци проистекли НАТО дејством данас су почасни грађани Улциња, дочекују их црвеним теписима и одликовањима, а потомци оних који су гинули за Црну Гору овде су постали непожељни“ – истакао је Кнежевић.

 

Оптужујући режим да непријатељством према Руској Федерацији Црну Гору води у политички и сваки други ћорсокак и амбис, Кнежевић је рекао да евентуалним уласком у НАТО Црна Гора не само да не би била равноправна чланица те агресорске асоцијације, „већ миш испод стола, а никако ни пас ни мачка…“.

 

„Била би само пуко топовско месо, чланица која своју децу враћа мртву у сандуцима са ратишта широм света. Из освајачких ратова које НАТО сам производи и води.

 

Као што је Русија након 25 година вратила Крим, ја вам се кунем, тако ми Бог помогао, прва одлука Владе Црне Горе коју будемо ми чинили, биће повлачење признања лажне државе ‘Косово’, а друга – укидање санкција нашој заштитници Русији, рекао је Кнежевић.

 

ИН4С / Њуз Фронт

Тагови: ; ; ; ; ;