Јуче је Турска напала позиције сиријских Курда и том приликом саопштила да планира инвазију на суседну земљу. Дописник агенције «Новорусија» контактирао је припадницу курдске самоодбране по имену Тахмина која се бори у редовима народне самоодбране и упућена је у стање на фронту.

 

тахмина

 

Тахмина је потврдила да је Турска напала позиције сиријских Курда али је главни удар био на позиције њених сабораца. Позиције на којима се она тренутно налази нису нападнуте.

 

Истовремено, рекла је она Курди су спремни за турску инвазију. Она је додала да ако се Ердоган усуди да започне рат то ће бити последњи рат за њега.

 

«Спремни смо да сачекамо Турке. Они рачунају на лаку победу али то ће бити последњи Еродоганов рат. Они не схватају да се боримо за дуже време за сваки камен наше земље. Рођена сам и одрасла у Ал Камишли (град у близини границе са Турском око 100000) становника и ако дођу овамо одбрану града ће сачињавати не само мушкарци и жене него и деца и старци, рекла је она.

 

Према њеним речима упркос двогодишњем рату дух Курда се повећава и спремни су да устану до последњега.

 

«Ми смо спремни да умремо до последњега за своју земљу а сумњам да су турци спремни да жртвују десетине хиљада живота за фантомску победу»- рекла је она.

 

 

Тахмина је прокоментарисала и најаву Саудијске Арабије да ће учествовати у ваздушним операцијама у Сирији.

 

«Ови «велики ратници» нису отишли даље од срамоте у Јемену»- рекла је она мислећи на неуспех недавне војне кампање Саудијке Арабије против јеменских јединица милиције.

 

 

 

НОВОРУСИЈА

 

 

Тагови: ; ;