СНП НАШИ најоштрије осуђује потписивање  Споразума о сарадњи са НАТО који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима НАТО, наводи се у саопштењу информативне службе организације.

 

protest-SNP-Naši-1024x768

 

Споразум Србије и НАТО о сарадњи у области логиситичке подршке предвиђа слободу кретања и дипломатски имунитет свим припадницима НАТО у нашој земљи, као и приивлегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији. Што у преводу значи да НАТО војници по Србији могу да раде шта хоће и да за то не одговарају. Уколико би у Србији био извршен неки злочин попут убиства или силовања НАТО војници не би одговарали за то пред нашим законом.

 

Такође споразум им омогућава да са нашом војском размењују поверљиве информације и опрему. Припадници НАТО  и њихова возила имаће “право неопходног слободног пролаза и приступа кроз читаву Србију ” док ће се улаз у забрањене безбедоносне зоне усаглашавати са нашим надлежним органима. Наглашено је и да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе.

 

На овај начин Вучић је без воље народа дозволио да НАТО трупе уђу у читаву Србију и некажњено раде шта хоће.

 

Александар Вучић по ко зна који пута је потврдио да је спреман на сваку врсту издаје зарад голог опстанка на власти.

 

Информативна служба

СНП НАШИ

Тагови: ; ; ;