Дана 11. фебрура на полигону «Опук» помоћник команданта Црноморске флоте протојереј Александар Бондаренко обавио је духовно-патриотски рад с војницима. Пре почетка обуке свештеник је служио молебан и индивидуално је разговарао с личним саставом на местима тактичког базирања војске.

 

228926.b

 

Затим је протојереј Александар на командном пункту учествовао у завршној фази изненадне провере. Обуку су с командног пункта посматрали начелник Генералштаба, генерал армије Валериј Герасимов, главни командант флоте Ратне морнарице адмирал Владимир Корољов и командант војске Јужног војног округа генерал-пуковник Александар Галкин, преноси сајт Севастопољског намесништва.

 

На југоисточној обали Крима одржана је целовита условна битка – то је кулминација изненадне провере борбене готовости, која се врши у Јужном војном округу.

228927.b

 

На полигону «Опук» обављена су главна практична дејства. У току двостране оперативно-тактичке обуке јединица и војске Црноморске флоте и Ваздухопловно-десантне војске одрађена су питања одбране обале и спречавања искрцавања морског десанта. Осим тога, силе противваздушне одбране и авијације истребљивача који су смештени на територији Кримског федералног округа, одбиле су масовни ваздухопловни удар по условном противнику. Такође су организодани чување и одбрана инжењеријске опреме у зони лоцирања војске.

 

Врховни главни командант Оружаних снага Русије Владимир Путин који је посматрао обуку у режиму видеоконференције високо је оценио дејства команде и војника.

 

Православље

Тагови: ; ; ; ; ;