Територија Сирије опет се налази под турском артиљеријом. Овај пут Анкара је напала град Даир-Џамал у северном Алепу као и више циљева у северној Латакији. Гранате падају у куће становништва.

 

алепо

«Артиљеријска ватра отворена је у подручју планине Алија. Неколико граната долетело је са турске територије»- потврдио је неименовани извор.

 

Такође саопштено је да је Турска напала позиције народне милиције сиријских Курда у подручју града Азаза саопштава Би-би-си. Ово је наведено у сиријском центру за људска права који се налази у Великој Британији. Шеф организације Рами Абдел Рахман рекао је да је напад извршен на подручје које је под контролом одреда самоодбране сиријских Курда. Турска овај одред сматра делом Радничке партије Курдистана с којом је Анкара у сукобу више од 30 година.

 

Осим тога Саудијска Арабија је потврдила размештање својих војних авиона у бази Инџирлик која се налази неколико километара од границе са Сиријом. Према саопштењу саудијског Министарства одбране ови авиони су размештени ради учешћа у војним операцијама међународне коалиције против терориста ИСИС-а.

 

 

Вести Ру

Тагови: ;