Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:15

 

Током поподнева Украјински нацисти су гранатирали подручје Старомихајловке. Напад је извршен из правца Маринке. Том приликом од последица гранатирања уништене су две куће. Информације о жртвама се утврђују.

 

15:50

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 сата 101 пут напали територију ДНР. Нападали су артиљеријском и минобацачком ватром из окупираних насеља Пески, Опитное, Жованка,Маринка насеља на линији разгранилења на територији ДНР Зајцево, Волово Центар, Трудовское, Старомихајловку, Жабуњку, Петровски рејон и подручје доњецког аеродрома. Током напада на Зајцево један цивил је рањен.

 

Министарство одбране такође саопштава да је као резултат деловања иностраних плаћеника у Мариупољу и околини од почетка године до данас нестало 30 људи.

 

 

12:15

 

Украјински нацисти су према информацијама војске ДНР започели са минирањем сеоских путева на окупираним деловима Донбаса. У подручју Луганское које се налази око 7,5 километара од линије разграничења украјински плаћенички батаљони минирали су сеоске путеве што представља грубо кршење Женевске конвенције и директно угрожава животе локалног становништва.

 

Синоћ око осам сати навече украјински окупатори су из окупираног села Жованка напали Зајцево које се налази северозападно од Горловке. Током напада један цивил је рањен у ногу а граната је пала и на школу.

 

Украјински нацисти синоћ су од 22:00 до 02:00 нападали подручје Волво центра. Напад је извршен из окупираног насеља Пески.