Руски цртани филм «Маша и медвед» руског студија «Анимакорд» је очарао публику широм света. Преведен је на 25 језика и емитује се у 100 земаља. Једна од епизода се придружила листи од 17 филмова који су имали више од милијарду прегледа на YouTube, јавља РТ дописник Емили Сју.

 

Цртани филм «Маша и медвед», направљен по мотивима руске народне бајке, је изненада освојио цео свет. Серија је преведена на 25 језика и приказана у 100 земаља, а њен званични канал на YouTube од почетка приказивања има више од 6,5 милијарди прегледа од почетка приказивања 2011 године, што је запањујући успех. Једну од 54 епизода је погледало више од милијарду људи. Цртаћ се тренутно налази на 12 месту на листи најпопуларнијих видеа на YouTube.

 

 

Bloomberg Business је објавио да је цртани филм «Маша и медвед» постао лидер на YouTube. Руску серију о несташној девојчици и њеном најбољем пријатељу је купила америчка компанија Netflix, који су тиме стекли право на приказивање у Северној Америци.

 

На екрану ликови изгледају веома природно, али то ни мало није било једноставно постићи. Унутар зидова студија се дешава магија. За сваки покрет Маше и медведа, за сваки трептај, тиму дизајнера и аниматора су били потребни дани, понекад и месеци.

 

Сада се спрема трећа сезона и прича ће се наставити до 2018 године. Број љубитеље овог цртаног филма широм света само расте, што значи да ће Маша и Медвед бити са нама још дуго.

 

Ката

Тагови: ;