Потписивање Споразума о сарадњи са НАТО је противуставан и антисрспки чин којим је Србија претворена у НАТО колонију, оцењује Српска радикална странка у саопштењу.

 

радикали

 

Српска радикална странка (СРС) затражила је данас хитно поништавање Споразума о сарадњи са НАТО, којим се припадницима те војне алијансе обезбеђује слобода кретања и дипломатски имунитет на територији Србије, као и друге бројне привилегије противне Уставу Србије.

Потписивање Споразума о сарадњи са НАТО је противуставан и антисрспки чин којим је Србија претворена у НАТО колонију, оцењује СРС у саопштењу.

 

Та странка инсистира и на поништавању Индивидуалног акционог плана партнерства са НАТО и тражи да се Канцеларија за везу са Алијансом измести из зграде Генералштаба Војске Србије.

 

Више пута смо упозоравали да је чланство у Европској унији условљено предајом Косова и Метохије и чланством у НАТО. Српски радикали ће одмах по доласку на власт обуставити процес евроатланских интеграција и усмерити спољнополитички курс Србије ка сарадњи са Русијом, наводи се у саопштењу.

 

 

 

НОВОСТИ

Тагови: