Банка Русије је одузела дозволу двема кредитним институцијама: ростовској «Капиталбанци» и главној банци » Унифин «, објављено је на званичном сајту контролора. Одлука Централне банке да се одузме дозвола за рад овим банкама је донесена у складу са савезним законом који регулише банкарске активности и прописима Банке Русије.

centralna-banka-rusije-rubelforex

Према прес служби Централне банке Руске Федерације, «Капиталбанк» је спроводила високоризичну кредитну политику која се односи на пласман средстава у нискоисплативе активе. Дозвола је одузета да би се спречио стечајни поступак. Управа и власници банке нису предузели неопходне мере да се нормализује делатност.

Банци «Унифин» је одузета дозвола за обављање банкарских послова због чињенице да није осигурала правовремено испуњавање обавеза према повериоцима.

У складу са наредбом Банке Русије од 15 фебруара 2016 број: ОД-524 ЦБ, на чело «Унифин» АД је постављена привремена управа у складу са савезним законом «о стечају». Стечајни управник је именован у складу са чланом 23.1 савезног закона «о банкама и банкарске делатности». Овлашћења извршних органа кредитне институције су суспендована у складу са федералним законима.

Ката

Тагови: ; ;