Турска наставља да помаже новим терористичким групама да се пробију у Сирију, саопштило је руско Министарство спољних послова.

 

88056637_64073800-e1435581713136

 

«Према информацијама које добијамо, турска страна наставља да помаже илегални улазак свежих терористичких група у Сирију како би помогле јединицама Џабхат ал-Нусра и Исламској држави и другим», наводи се у саопштењу.

 

Руски МИП такође наводи да се ранени припадници тих група пребацују у Турску где се опорављају и поново групишу, преноси Ројтерс.

 

«Москва изражава изузетну забринутост због агресивих акција турских власти према суседној земљи», наводи се у саопштењу.

 

Територија Сирије опет се налази под турском артиљеријом. Јуче Анкара је напала град Даир-Џамал у северном Алепу као и више циљева у северној Латакији. Гранате падају у куће становништва. Такође саопштено је да је Турска напала позиције народне милиције сиријских Курда у подручју града Азаза.

 

Сириjска влада осудила jе данас турско гранатирање курдских снага на северу Сириjе и позвала Уjедињене нациjе да делуjу.

 

САД и Француска позивају Турску да прекине нападе на курдске снаге у провинцији Алеп због погоршања ситуације у провинцији и на северу Сирије.

 

 

Тагови: ; ; ;